Scholenproject

Scholenproject

Muziek maken is erg belangrijk. Naast het feit dat we er plezier aan beleven, traint muziek ons vermogen tot samenwerking, leert het ons omgaan met onze emotie en verrijkt het ons leervermogen. Kortom, voor de ontwikkeling van de hersenen is muziek onontbeerlijk.

Muziek op school

Voor kinderen op het basisonderwijs is het krijgen van muziekonderwijs hierom van cruciaal belang. Helaas is de praktijk dat, veelal door geldgebrek, het muziekonderwijs erbij inschiet.

Samenwerking

De basisscholen in Vollenhove en Blokzijl, Scala Centrum voor de Kunsten en Vollenhoofsch Fanfare hebben zich gezamenlijk ten doel gesteld om kinderen op het basisonderwijs in Vollenhove en Blokzijl meer te laten profiteren van al het goede wat het maken van muziek met zich meebrengt.

Doorlopend Project

Vollenhoofsch Fanfare heeft met hulp van sponsoren, stichtingen en eigen inleg blaas- en slagwerkinstrumenten kunnen aanschaffen. Deze instrumenten worden enkel voor dit project ingezet. Daarnaast organiseert Vollenhoofsch Fanfare met regelmaat een muzikale, interactieve voorstelling of eindpresentatie. Hierbij staan de kinderen centraal. Voorbeelden van voorstellingen zijn  ‘Het mysterie van het verdwenen geluid’  en “ Een Koninklijke Fanfare’.


‘Kijk hoe het er aan toeging tijdens de voorstelling ‘Een Koninklijke Fanfare’

Wij vinden het fijn dat het project alweer een aantal jaren loopt, en als het aan ons ligt dan zal het ook nog heel lang blijven voortduren! Daarnaast zou het uiteraard mooi zijn als leerlingen het maken van muziek zo leuk vinden dat men lid van onze vereniging wordt.