Marchingband

Marchingband

In 1979 ontstond de Marchingband.

De marchingband van Vollenhoofsch Fanfare is het hoofdonderdeel van de muziekvereniging. De totale bezetting van de marchingband is 45 personen. De band heeft een zeer professionele uitstraling door de uitstekende exercitie en de hoge muzikale kwaliteit van de marsen die gespeeld worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de marchingband Vollenhoofsch Fanfare een graag geziene gast is op straatevenementen en andere festiviteiten in de open lucht.

Repetities

De repetities van de Marchingband verschillen. Dit ligt aan de verschillende optredens en concoursen waar aan wordt deelgenomen. Repetities worden kenbaar gemaakt door het bestuur.

Successen

Ook wordt de laatste jaren niet zonder succes deelgenomen aan marsconcoursen waarbij het hoogtepunt tot nu toe het Wereld Muziekconcours in 2005 was waar een gouden medaille werd behaald. Bij deelname aan het laatste marsconcours in 2013 is in de eerste divisie een eerste prijs met wimpel behaald en op het NK 2013 is de Marchingband 4e geworden.

Optredens

In 2013 was de Marchingband uitgenodigd om deel te nemen aan de heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam. Wij zijn ook actief in de regio bij diverse gelegenheden, van bloemencorso’s, avondvierdaagse, Sinterklaas optredens tot aan serenades.

Dirigenten

De muzikale leiding van de marchingband is in handen van de dirigenten.

Marsinstructeur: M. Gouswaart

E. van der Weerd: Dirigent van de Fanfare

J. van Elburg: Dirigent van de slagwerkgroep

Offerte aanvragen voor de marchingband? Mail dan naar bandmanager@vollenhoofschfanfare.nl