Welkom op de homepage van Vollenhoofsch Fanfare.

Vollenhoofsch Fanfare is opgericht 1905 en inmiddels onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

De vereninging heeft meer dan 100 leden die deel uitmaken van verschillende onderdelen van Vollenhoofsch Fanfare. Deze onderdelen zijn:

• Concertfanfare
  • Marchingband
  • De slagwerkgroep
  • Jong Vollenhoofsch Fanfare en Slagwerk

Vollenhoofsch Fanfare is een graag geziene gast bij optredens en concoursen. Ook organiseert zij vaak zelf concerten, zoals o.a. het voorjaarsconcert en diverse zomerconcerten.

Vollenhoofsch Fanfare bestaat uit mensen in en uit de omgeving van Vollenhove. Al deze mensen zijn betrokken bij het verenigingsleven. Zo worden jaarlijks vele acties gehouden om geld te verzamelen voor de vereniging. Zo venten we 4x per seizoen met snert en 1x in het jaar met oliebollen. Ieder lid helpt mee met deze activiteiten die zorgen voor opbrengsten die nodig zijn voor onder andere bladmuziek, instrumenten en het onderhouden daarvan. Al met al een vereniging van groot sociaal belang in Vollenhove en omstreken.

In 2018 is dit uitgebreid door het geven van muziekonderwijs om de diverse basisscholen in de omgeving. Dit om zowel de kinderen enthousiast te krijgen voor de muziek, maar ook omdat bewezen is dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Op deze website is er informatie te vinden over de verschillen onderdelen, het lid worden, of donateur worden.

Een muzikale groet,

Het Vollenhoofsch Fanfare.

1 month ago

Kom jij ook naar de Wensboomdag van Stichting JY op zaterdag 7 december? Je kunt o.a. je wens ophangen, een kerstboom kopen 🎄 of naar ons komen luisteren of zelfs oefenen op een instrument! 🎼

1 month ago

We mogen weer iets supergaafs doen!
Zaterdag 1 februari 2020 zullen wij samen met CMV Prinses Margriet een samengesteld orkest vormen voor het Rabo Regio Concert. We zullen Danny de Munk, Trijntje Oosterhuis en lokale artiesten gaan begeleiden.

Dit wil je niet missen! Ben jij erbij?
Kaarten te bestellen via;

Na een succesvolle reeks met concerten, willen wij u wederom laten genieten van een sfeervol concert. Een muzikaal spektakel met gastoptredens van Trijntje Oosterhuis en Danny de Munk en lokale talenten.

2 months ago

14 december; Kerstwandeling in Vollenhove. In de kerken in Vollenhove staan die avond de deuren open voor muziek en zang. Kijk op de poster voor de deelnemende groepen. Wij zullen aanwezig zijn in de Grote Kerk waar wij tevens de avond zullen afsluiten. Tot dan!

Lieve Sint!
Ben jij nog op zoek naar een cadeau?
Geen probleem we helpen je zo!
Muzieklessen is wat je kinderen kunt geven.
Daar kunnen ze veel plezier aan beleven.
Meer informatie? Neem dan contact met ons op,
zodat we ze weg kunnen halen achter de laptop.

2 months ago

Morgen gaat Slagwerkgroep VF op concours. Ze spelen om 10:30 in De Tamboer in Hoogeveen. Ze zullen uitkomen in de 4e divisie en hopen een mooi puntenaantal te behalen. Duimpje om ze succes te wensen!

2 months ago

Vollenhoofsch Fanfare komt bij je langs deze Kerst!
We beseffen ons dat het niet voor iedereen haalbaar is om naar ons te komen luisteren tijdens een van onze concerten. Daarom komen we maandag 23 december bij jullie langs in Vollenhove Stad! Laat ons weten wie jij wil verrassen (of gewoon jezelf) met een miniconcertje kerstmuziek via bestuur@vollenhoofschfanfare.nl. Kerst is voor iedereen!
Ps. woon je buiten Vollenhove, maar wil je wel graag dat we langskomen, stuur ons dan ook een bericht, dan kijken we wat er mogelijk is.

2 months ago

Zaterdag is het weer tijd voor snert! In Vollehove komen we vanaf 09:00 langs de deuren en in Blokzijl staan we vanaf 09:00 - 11:00 in de Vierhoek. Zetten jullie de pan klaar?

De 'snert-data' voor in de agenda:

3 months ago

De nieuwsbrief wordt deze week weer bezorgd in Vollenhove en Blokzijl. Hoe ontvangen jullie deze het liefst?

Niet ontvangen, maar wel graag willen lezen? Stuur ons een bericht.

3 months ago

Concertseizoen! De slagwerkgroep bereidt zich voor op een concoursoptreden op 9 november. Iets met de letter 'i' en puntjes vandaag. Slagwerkers, zet hem op!

3 months ago

En weer een paar flessen ingeleverd bij Coop Blokzijl. Sparen jullie mee tijdens de statiegeld actie voor muzieklessen op school in Blokzijl?

« 2 of 6 »