Welkom op de homepage van Vollenhoofsch Fanfare.

Vollenhoofsch Fanfare is opgericht 1905 en inmiddels onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

De vereninging heeft meer dan 100 leden die deel uitmaken van verschillende onderdelen van Vollenhoofsch Fanfare. Deze onderdelen zijn:

  • Concertfanfare
  • Marchingband
  • De slagwerkgroep
  • Jong Vollenhoofsch Fanfare en Slagwerk

Vollenhoofsch Fanfare is een graag geziene gast bij optredens en concoursen. Ook organiseert zij vaak zelf concerten, zoals o.a. het voorjaarsconcert en diverse zomerconcerten.

Vollenhoofsch Fanfare bestaat uit mensen in en uit de omgeving van Vollenhove. Al deze mensen zijn betrokken bij het verenigingsleven. Zo worden jaarlijks vele acties gehouden om geld te verzamelen voor de vereniging. Zo venten we 4x per seizoen met snert en 1x in het jaar met oliebollen. Ieder lid helpt mee met deze activiteiten die zorgen voor opbrengsten die nodig zijn voor onder andere bladmuziek, instrumenten en het onderhouden daarvan. Al met al een vereniging van groot sociaal belang in Vollenhove en omstreken.

In 2018 is dit uitgebreid door het geven van muziekonderwijs om de diverse basisscholen in de omgeving. Dit om zowel de kinderen enthousiast te krijgen voor de muziek, maar ook omdat bewezen is dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Op deze website is er informatie te vinden over de verschillen onderdelen, het lid worden, of donateur worden.

Een muzikale groet,

Het Vollenhoofsch Fanfare.

3 months ago

Na een druk voorseizoen is het tijd om even te relaxen! Wij gaan genieten van onze vakantie en zien jullie weer terug tijdens het Corso Sint Jansklooster op vrijdag 16 augustus.
Fijne vakantie allemaal!

3 months ago

Vlak voor de zomer vakantie hebben een aantal jeugdleden hun muziekexamen afgelegd. En met succes, ze hebben het allemaal gehaald. Gefeliciteerd! ๐ŸŽ“๐ŸŽท๐ŸŽบโ™ฉ๐ŸŽ‰. Deze toppers verdienen wel een ๐Ÿ‘ toch?

Tim Bos - C trombone
Nika Mooiweer - B bugel
Mick van der Meulen - A altsaxofoon
Luuk Borgman - B trompet
Joran Driessen - B slagwerk
Tom Bos - A slagwerk
Ontbrekend op de foto: Ester Zeefat - B altsaxofoon

3 months ago
Foto's uit het bericht van Vollenhoofsch Fanfare

We hebben een druk, maar mooi weekend achter de rug! Afgelopen weekend hebben alle groepen een bijdrage geleverd tijdens het Openluchtspektakel Vollenhove.
Vollenhoofsch Fanfare, de jeugd en de Slagwerkgroep VF. Ben je er bij geweest?

3 months ago

Aankomend weekend zijn wij maar liefst 3x te zien tijdens het Openluchtspektakel Vollenhove!
Vrijdag 21:15: Vollenhoofsch Fanfare
Zaterdag 14:45: Jeugdorkest Vollenhoofsch Fanfare
Zaterdag 16:15: Slagwerkgroep VF
Entree gratis! Zien we jou in de Tuinen van Marxveld?

3 months ago
Foto's uit het bericht van Vollenhoofsch Fanfare

In een zonovergoten Hasselt hebben we vandaag mogen deelnemen aan de Streetparade van de OBN Dweildag. Wat ons betreft een geweldig muzikale parade!

Volgende week is VF weer van de partij bij Openluchtspektakel Vollenhove.
Vrijdagavond:
- Fanfare (21:15 - 22:00)

Zaterdagmiddag:
- Jeugdfanfare (14:45 - 15:15)
- Slagwerkgroep (16:15 - 16:45)

3 months ago
Foto's uit het bericht van Vollenhoofsch Fanfare

Afgelopen woensdagavond vormden een aantal leerlingen van Kindcentrum De Schutsluis en OBS de Rolpaal 'Blokzijlsch Fanfanfe'. De kinderen sloten het muziekproject op school af onder belangstelling van vele aanwezigen door een ronde te lopen door Blokzijl. Bij de Zaaier en De Vierhoek kwamen de kinderen samen en sloten we gezamenlijk af op de Wortelmarkt. Een hele mooie avond en hopelijk heeft dit de kinderen enthousiast gemaakt voor de muziek! Ed en Daan Vink enorm bedankt voor jullie hulp om de kinderen in enkele weken leren te marcheren. De Halte Blokzijl bedankt voor het welverdiende ijsje wat de kinderen mochten ophalen na afloop. Deze kinderen hebben wel een like verdiend toch? ๐Ÿ‘

3 months ago

We zijn erg druk deze week! Vanavond heeft de marchingband meegelopen met de laatste avond4daagse voor ons dit jaar in Avondvierdaagse Steenwijk. Zaterdag zijn wij aanwezig bij de OBN Dweildag Hasselt! We hebben er zin in!

4 months ago

Ook ons eigen jeugdorkest is druk geweest de afgelopen dagen. Ze hebben gisteren een optreden gehad op de BSO van de Sint Josephschool in Emmeloord. Een van onze leden loopt hier stage en had een schoolopdracht dat in het thema stond van, uiteraard, muziek. Elk instrument heeft een muziekstukje laten horen en na de tijd mochten de kinderen een instrument uitproberen. Er stonden een paar leuke nummers op het programma die JVF ook tijdens het openlucht spektakel, zaterdag 29 juni, ten gehore gaat brengen! Super leuk om de kinderen zo meer te leren over muziek!

4 months ago

Een aantal leerlingen van Kindcentrum De Schutsluis en Obs De Rolpaal in Blokzijl hebben de afgelopen weken hard geoefend om een instrument te leren spelen tijdens het scholenproject van ons i.s.m. Scala. Ze hebben niet alleen leren spelen, ze hebben zelfs een aantal keren geoefend om op straat te lopen. Aanstaande woensdag 19 juni zullen de leerlingen het project afsluiten door als het 'Blokzijlsch Fanfare' een kleine ronde te maken door Blokzijl langs De Vierhoek en De Zaaier. Komen de inwoners van Blokzijl ze aanmoedigen?

4 months ago
Vollenhoofsch Fanfare tijdens Avond4Daagse Urk

Gisteravond code 'Vollenhoofsch Fanfare' ๐Ÿ”ด tijdens de Avond4daagse op Urk. We hebben nog 1 avond4daagse gepland staan op dinsdag 18 juni in Steenwijk.