Welkom op de homepage van Vollenhoofsch Fanfare.

Vollenhoofsch Fanfare is opgericht 1905 en inmiddels onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

De vereninging heeft meer dan 100 leden die deel uitmaken van verschillende onderdelen van Vollenhoofsch Fanfare. Deze onderdelen zijn:

• Concertfanfare
  • Marchingband
  • De slagwerkgroep
  • Jong Vollenhoofsch Fanfare en Slagwerk

Vollenhoofsch Fanfare is een graag geziene gast bij optredens en concoursen. Ook organiseert zij vaak zelf concerten, zoals o.a. het voorjaarsconcert en diverse zomerconcerten.

Vollenhoofsch Fanfare bestaat uit mensen in en uit de omgeving van Vollenhove. Al deze mensen zijn betrokken bij het verenigingsleven. Zo worden jaarlijks vele acties gehouden om geld te verzamelen voor de vereniging. Zo venten we 4x per seizoen met snert en 1x in het jaar met oliebollen. Ieder lid helpt mee met deze activiteiten die zorgen voor opbrengsten die nodig zijn voor onder andere bladmuziek, instrumenten en het onderhouden daarvan. Al met al een vereniging van groot sociaal belang in Vollenhove en omstreken.

In 2018 is dit uitgebreid door het geven van muziekonderwijs om de diverse basisscholen in de omgeving. Dit om zowel de kinderen enthousiast te krijgen voor de muziek, maar ook omdat bewezen is dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Op deze website is er informatie te vinden over de verschillen onderdelen, het lid worden, of donateur worden.

Een muzikale groet,

Het Vollenhoofsch Fanfare.

1 month ago

Zaterdag is het weer tijd voor snert! In Vollehove komen we vanaf 09:00 langs de deuren en in Blokzijl staan we vanaf 09:00 - 11:00 in de Vierhoek. Zetten jullie de pan klaar?

De 'snert-data' voor in de agenda:

1 month ago

De nieuwsbrief wordt deze week weer bezorgd in Vollenhove en Blokzijl. Hoe ontvangen jullie deze het liefst?

Niet ontvangen, maar wel graag willen lezen? Stuur ons een bericht.

1 month ago

Concertseizoen! De slagwerkgroep bereidt zich voor op een concoursoptreden op 9 november. Iets met de letter 'i' en puntjes vandaag. Slagwerkers, zet hem op!

1 month ago

En weer een paar flessen ingeleverd bij Coop Blokzijl. Sparen jullie mee tijdens de statiegeld actie voor muzieklessen op school in Blokzijl?

1 month ago

Het duurt nog even maar zet alvast in de agenda: Kerstwandeling 14 december in Vollenhove. We zullen medewerking verlenen in de Grote Kerk. Tijdens deze avond zal in elke kerk een koor/muziekgroep aanwezig zijn om kerstmuziek ter gehore te brengen. Wij zullen om 20:45 gezamenlijk afsluiten in de Grote Kerk. Zie we jullie dan?

2 months ago

Zaterdagochtend komen we weer langs met de oliebollen in Vollenhove Stad en Blokzijl. Vanaf 9 uur komen we langs de deuren. De oliebollen zijn zaterdag ook te koop bij de fam. Winters, Doeveslag 43. Hebben jullie er al weer zin in?

Per abuis is de aankondiging van de oliebollen niet in de Nieuwsbode gekomen. Willen jullie daarom dit bericht zo veel mogelijk delen?

2 months ago

Tot en met het einde van het jaar kunnen jullie je statiegeld doneren bij de Coop Blokzijl voor Vollenhoofsch Fanfare. Dit geld willen we investeren in muzieklessen op school. Afgelopen zomer hebben we al een mooi project gehad op Obs De Rolpaal en Kindcentrum De Schutsluis. Sparen jullie mee in Blokzijl?

2 months ago

Herrinneren jullie je deze nog? Ondanks het warme weer waren de oliebollen in no time uitverkocht!
Volgende week zaterdag, 12 oktober, komen we weer langs. Slaan jullie de heerlijke oliebollen weer in?

WAARSCHUWING VOOR BESMETTINGSGEVAAR!
Ons deze zomer eens gezien tijdens een van onze (straat)optredens en denk je bij jezelf 'dat wil ik ook?'. Dat kan! Meld je aan bij onze vereniging, zowel jong als oud, en ervaar het Vollenhoofsch Fanfare virus. Niet gevaarlijk, maar het leidt wel tot gezelligheid – muzikale prestaties – prachtige optredens en veel voldoening.
Meer info: https://www.vollenhoofschfanfare.nl/lid-worden/

2 months ago

Ook Vollenhoofsch Fanfare maakt zich sterk voor glasvezel! Nog een dikke week om je aan te melden. Komende dagen zullen we helpen met de verspreiding van flyers met daarin de laatste informatie. Heb jij je al aangemeld?
Vind meer informatie op:
Glasvezel buitenaf Steenwijkerland