Welkom op de homepage van Vollenhoofsch Fanfare.

Vollenhoofsch Fanfare is opgericht 1905 en inmiddels onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

De vereninging heeft meer dan 100 leden die deel uitmaken van verschillende onderdelen van Vollenhoofsch Fanfare. Deze onderdelen zijn:

  • Concertfanfare
  • Marchingband
  • De slagwerkgroep
  • Jong Vollenhoofsch Fanfare en Slagwerk

Vollenhoofsch Fanfare is een graag geziene gast bij optredens en concoursen. Ook organiseert zij vaak zelf concerten, zoals o.a. het voorjaarsconcert en diverse zomerconcerten.

Vollenhoofsch Fanfare bestaat uit mensen in en uit de omgeving van Vollenhove. Al deze mensen zijn betrokken bij het verenigingsleven. Zo worden jaarlijks vele acties gehouden om geld te verzamelen voor de vereniging. Zo venten we 4x per seizoen met snert en 1x in het jaar met oliebollen. Ieder lid helpt mee met deze activiteiten die zorgen voor opbrengsten die nodig zijn voor onder andere bladmuziek, instrumenten en het onderhouden daarvan. Al met al een vereniging van groot sociaal belang in Vollenhove en omstreken.

In 2018 is dit uitgebreid door het geven van muziekonderwijs om de diverse basisscholen in de omgeving. Dit om zowel de kinderen enthousiast te krijgen voor de muziek, maar ook omdat bewezen is dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Op deze website is er informatie te vinden over de verschillen onderdelen, het lid worden, of donateur worden.

Een muzikale groet,

Het Vollenhoofsch Fanfare.

2 months ago

Ook ons eigen jeugdorkest is druk geweest de afgelopen dagen. Ze hebben gisteren een optreden gehad op de BSO van de Sint Josephschool in Emmeloord. Een van onze leden loopt hier stage en had een schoolopdracht dat in het thema stond van, uiteraard, muziek. Elk instrument heeft een muziekstukje laten horen en na de tijd mochten de kinderen een instrument uitproberen. Er stonden een paar leuke nummers op het programma die JVF ook tijdens het openlucht spektakel, zaterdag 29 juni, ten gehore gaat brengen! Super leuk om de kinderen zo meer te leren over muziek!

2 months ago

Een aantal leerlingen van Kindcentrum De Schutsluis en Obs De Rolpaal in Blokzijl hebben de afgelopen weken hard geoefend om een instrument te leren spelen tijdens het scholenproject van ons i.s.m. Scala. Ze hebben niet alleen leren spelen, ze hebben zelfs een aantal keren geoefend om op straat te lopen. Aanstaande woensdag 19 juni zullen de leerlingen het project afsluiten door als het 'Blokzijlsch Fanfare' een kleine ronde te maken door Blokzijl langs De Vierhoek en De Zaaier. Komen de inwoners van Blokzijl ze aanmoedigen?

2 months ago
Vollenhoofsch Fanfare tijdens Avond4Daagse Urk

Gisteravond code 'Vollenhoofsch Fanfare' 🔴 tijdens de Avond4daagse op Urk. We hebben nog 1 avond4daagse gepland staan op dinsdag 18 juni in Steenwijk.

2 months ago
CMV De Bazuin

Dat was een mooie samenwerking gisteravond! Onze slagwerkgroep kwam in actie bij de A4D van Meppel samen met CMV De Bazuin.
Vanavond de gehele marchingband op Urk bij Avond4Daagse Urk.
We hopen niet weg te waaien!

2 months ago
Corso Vollenhove

Naast de vele avond4daagses en andere optredens met de Marchingband dit seizoen, zijn we natuurlijk ook aanwezig bij ons 'eigen' Corso Vollenhove. We gaan daar een feestje bouwen!

WEDEROM TOPKORPSEN NAAR BLOEMENCORSO VOLLENHOVE
Het mooiste evenement van het jaar staat weer bijna voor de deur: Bloemencorso Vollenhove. Tijdens deze ‘schrikkeljaar’ editie op zaterdag 24 augustus staan wederom sensationele showbands en uitmuntende korpsen voor u klaar. Elke week maken we twee van deze bands of showkorpsen bekend, te beginnen met...

De thuisploeg Vollenhoofsch Fanfare en Showband Takostu uit het Friese Stiens. Als muzikale begeleiding entertaint Vollenhoofsch Fanfare de wandelaars bij wel vijf avondvierdaagsen in de regio. Dat het korps een lange geschiedenis kent blijkt wel uit de huldiging van twee leden voor hun 40 jaar inzet, tijdens afgelopen voorjaarsconcert. Een bijzonder moment! Dat was het ook voor de dirigent, die al 12,5 jaar zijn baton zwaait over de fanfare. Reden genoeg om er een feestje van te maken tijdens het Corso. Het tweede korps Takostu, kort voor Tamboer Korps Studio, is geen onbekende bij het Corso. Al meerdere malen hebben zij hun shows gepresenteerd in onder andere Zundert, Tiel, Lichtenvoorde en natuurlijk Vollenhove. Nog geen twee jaar geleden behaalden zij de titel WMC Wereldkampioen Marsparade! Meer zien van TakoStu? Ze zijn ook te bewonderen tijdens de Bandshow (voorheen Taptoe) tussen het Middag- en Avondcorso in. De Bandshow begint rond 16.45 uur op de sportvelden van voetbalvereniging V.E.N.O.

3 months ago

Loop jij dit jaar mee tijdens een avond4daagse?

Wij begeleiden dit jaar maar liefst 5 avond4daagses!
Afgelopen vrijdag: Avond4daagse Ens
Vrijdag 24 mei: Avond4daagse Zwolle
Donderdag 6 juni: Avond4daagse Meppel ism De Bazuin Meppel
Vrijdag 7 juni: Avond4daagse Urk
Dinsdag 18 juni: Avond4daagse Steenwijk

Dat verdient wel een applausje toch? 👏😉

3 months ago

Na een succesvolle Rabobank Clubkas Campagne hebben we nog meer leuk nieuws! Onze nieuwe website is live! Met dank aan enkele leden, Iris Boxum voor de fotografie en Stadspaleis Old Ruitenborgh voor het beschikbaar stellen van de locatie hebben we weer een frisse nieuwe site! Wat vinden jullie ervan? Neem eens een kijkje op: https://www.vollenhoofschfanfare.nl/

4 months ago

Het is bijna Koningsdag! 🇳🇱 We hebben morgenvroeg een drukke ochtend voor de boeg. Om 8 uur zullen de torenblazers de spits afbijten, vervolgens zal de marchingband om half 9 rond gaan in Vollenhove. Daarna zal de jeugdfanfare om 09:00 een aubade geven in Nieuw Clarenberg. Daarna zullen we om 10 uur de kinderoptocht begeleiden in Blokzijl ism Stichting De Stad Blokzijl. Komen jullie ons morgen aanmoedigen? 🧡🇳🇱

4 months ago

Wauw! Ontzettend blij met het resultaat van de Rabobank Clubkas Campagne! 1644,53 voor de stemmen EN 1000.- voor de meest hartverwarmende campagne. Bedankt voor het stemmen en tot volgende jaar! 💛💛💛
Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland

4 months ago

🚶‍♂️De eerste uurtjes exercitie zitten er al weer op🚶‍♀️. We zijn vol in voorbereiding voor de naderende straatoptredens🎶. Met Koningsdag 🤴👸 zijn we te 👀 en te👂in Vollenhove en Blokzijl! Komen jullie dan ook??

« 2 of 3 »